Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Hadrian - een fantastische dessertwijn uit Kroatië
Voor de lekkerbekken
In restaurants verras je gasten keer op keer wanneer je deze bijzondere zoete Kroatische dessertwijn als aperitief of bij het nagerecht serveert. Het eerste wat men dan zegt is; “hé deze dessertwijn is lekker want hij is niet zo zoet!”
De Italianen vonden dat de naam Prošek, dé zoete dessertwijn uit Kroatië, teveel werd geassocieerd met de Italiaanse Prosecco, de bubbeltjes wijn van de Italianen. De Kroaten werden door Brussel gedwongen om vervolgens de naam te veranderen. Om een zoete dessertwijn te vergelijken met een prosecco is appels met peren vergelijken. Wij zeggen bij wijnuitkroatie.nl: Iemand die het verschil niet proeft tussen een bubbelwijn en een dessertwijn zou alleen maar Coca-Cola mogen drinken.
Echte lekkerbekken, met name van de Kroatische keuken sluiten natuurlijk hun diner af met een dessert, zoet of juist hartig (kaas, paté) en bij beide past altijd een dessertwijn. Deze wijn heeft geen hoog suiker- (en alcohol)gehalte, wat de combinatie met een dessert of alleen als aperitief verrassend lekker maakt. Hadrian heeft een complex aroma, voornamelijk van rozijnen en abrikozen, rijk en vol met een niet al te zoete afdronk.
Heerlijk bij nagerecht, gebak of als aperitief met lekker ijs in het glas en geserveerd met parmaham, meloen, zachte kaas en vijgenbrood.
Het drinken van een dessertwijn of zoete rode wijn is iets wat je moet ontdekken. Door goede verschillende Kroatische dessertwijnen te proeven leer je dit type wijn steeds beter begrijpen en te waarderen!
- Weergave
-
Toon
-
Sorteren op