www.wijnuitkroatie.nl

  • 100% proefgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Levering binnen 24 - 48 uur
  • |
  • |
  • Registreren

Kroatische wijnen, gerenommeerde wijnen

Kroatische wijnen behoren tot de beste ter wereld

Kroatische wijnen zijn wereldberoemd en Istrië is tevens één van de grootste producenten. De vruchtbare grond en het klimaat van Istrië creëren perfecte omstandigheden voor het produceren van wijn en daarom groeien er veel variëteiten druiven – zowel rode als witte – in de regio. Het weer aan de kustlijn van de Adriatische zee schept ideale groeicondities: hete, vochtige zomers en milde winters.

In Kroatië kwam er nieuw leven in de wijnbouw na de politieke omslag halverwege de jaren negentig na het beëindigen van de oorlog. Een aantal jonge wijnmakers deed overal in de wereld ervaring op en brachten hun kennis mee naar huis om daar de wijnbouw grondig aan te pakken. Apparatuur werd vernieuwd en werkzaamheden in de wijngaard werden veranderd. Na vele ontwikkeling en verbeteringen groeide bijvoorbeeld Pelješac uit tot de beste wijnregio van Kroatië. Vooral de rode wijnen hebben een uitstekende reputatie. Maar wat Kroatië zo interessant maakt, is dat ze in de basis, hun eigen druiven, koesteren. De grote verrassing van dit land zit ‘m in de unieke, inheemse druivensoorten, waarmee wijnen met een heel eigen, authentieke smaak worden gemaakt.

Als je een top-wijn wilt kopen zegt de prijs natuurlijk veel over de kwaliteit maar labels garanderen ook kwaliteit. In Kroatië gaat het om het ‘Vrhunsko Vino’ label dat aangeeft dat je een top wijn uit Kroatië in handen hebt.  De aangeboden wijnen in onze webshop hebben een uniek karakter en de meesten hebben een wijnprijs in de wacht gesleept. Als je al veel soorten wijn hebt gedronken en eens wat anders wilt proberen, neem dan eens één van de nieuwe soorten uit Kroatië: Posip, Galic, Plavac Mali of Terran uit Istrië. Deze wijnen zijn echt een traktatie en van uitstekende kwaliteit. Het unieke karakter van Kroatische wijnen geeft ons het vertrouwen om ze van harte aan te bevelen.

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 www.wijnuitkroatie.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »