Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Druivensoorten
DRUIVENSOORTEN
Bekende internationale druivenrassen worden slechts mondjesmaat aangeplant. Men wil duidelijk de exportmarkten veroveren met de authenticiteit van de inheemse rassen.
Met het kweken en veredelen van specifieke inheemse druivenrassen zoals de witte Kevendinka, Krstač, Smederevka en Žilavka en de blauw Vranac, Blatina en Prokupac heeft men wijnen weten te vinifiëren die terecht hun plaats opeisen in de grote wereldwijnplas.
Ook zijn er befaamde locale druivenrassen zoals de witte Posip (Furmint) en Graševina (Welschriesling) en de blauw Plavac Mali (Zinfandel), die afstammen van druivenrassen uit buurlanden. Er worden ook mooie rode wijnen gemaakt van druivenrassen als de Syrah, Pinot Noir, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer en Pinot Blanc, al dan niet in assemblage met de inheemse druivenrassen.
Ook komen er sinds 1970 met mondjesmaat nieuwe druivenrassen die ontwikkeld werden in het
onderzoekscentrum van Sremski Karlovci in Vojvodina. Verwarrend is soms dat hetzelfde druivenras niet overal dezelfde, soms onuitspreekbare naam heeft.