Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Wijnen van sublieme kwaliteit vind je ook in Macedonië!
Macedonië, wat een verrassing!
Macedonië, een voormalige Joegoslavische deelstaat, is een land met veel mineralen, rivieren en bergen en een grote diversiteit aan terroir. Het land heeft een gematigd landklimaat met mediterrane invloeden en is een uniek wijnland. Al sinds de Romeinse tijd wordt hier wijn gemaakt, maar nog niet alle mogelijkheden worden volledig benut.
De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de wijnproductie en de techniek die daar bij komt kijken. Het resultaat is een bloeiende industrie. De wijnliefhebber moet de Macedonische wijnen echter nog ontdekken. De tien belangrijkste productenten zijn samen goed voor ongeveer 95% van de export van het land. Er zijn hiernaast nog zo'n 30 kleinere en lokale wijnhuizen actief. Wijnmakers in Macedonië profiteren van een landklimaat met mediterrane invloeden.
De zomers zijn warm, maar 's nachts koelt het af. De lange herfst zorgt voor een volledige rijping van de druiven. In de meer dan 24.000 hectare wijngaard groeien vooral inheemse unieke druivenrassen met ieder hun eigen karakter en verschillende smaakelementen, zoals vranec (blauw) en smederevka (wit). Andere lokale druivenrassen zijn muscat ottonel, rkaciteli, kadarka en regionale specialiteiten zoals zilavka, prokupec en stanushina. Van deze rassen worden sublieme wijnen gemaakt en worden door een groot wijnpubliek gewaardeerd. Ook zijn in Macedonië internationale druivenrassen aangeplant, zoals merlot, cabernet sauvignon, pinot noir, chardonnay, riesling en sauvignon blanc.
Verrassend is de snelle smaaktechnische en kwalitatieve omschakeling die dit exportgerichte wijnland heeft doorgemaakt. De wijnen zullen hun weg vinden in alle segmenten van de wijnhandel.
- Weergave
-
Toon
-
Sorteren op