www.wijnuitkroatie.nl

  • 100% proefgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Levering binnen 24 - 48 uur
  • |
  • |
  • Registreren

Wijnregio - Noord Dalmatië

Wijnregio - Noord Dalmatië

Ook in het noorden van Dalmatië treffen we wijnbouw aan. Het gebied strekt zich uit van de kust tot ver in het Kroatische achterland en heeft daarom een gevarieerd klimaat en ook in de bodems zijn er nogal wat verschillen te ontdekken. Ondanks deze diversiteit, worden in deze regio de meeste van dezelfde druiven geteeld. Voor rode wijnen zijn de inheemse rassen Plavina, Lasina en Babic van groot economisch belang, evenals de internationale rassen Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot en Syrah.  Voor witte wijn, concentreren de noordelijke Dalmatische wijnmakers  zich vooral op de variëteiten  Meestal zijn de witte wijnen van Noord-Dalmatië fris en erg smakelijk, naast een pittige zuurgraad. Daarom zijn het ook heerlijke wijnen voor de zomer.

De inheemse druivensoorten verdienen van de Kroaten speciale aandacht vanwege de zeer goede temperatuur en (weers) omstandigheden in het noorden van Dalmatië. De druiven leveren langzaam steeds betere resultaten door de komst van moderne wijnmakers technologie en door de recente bevindingen in de behandeling van de wijngaarden. Deskundigen geloven dat de rassen en soorten nog lang niet op hun volledige productie potentieel zitten. Gezien de positieve trend in de Kroatische wijnbouw kunnen we van deze rassen nog heel veel verwachten.

In het noordelijke deel van dit wijnbouwgebied van Kroatië lijken de omstandigheden erg veel  op die van de Rhône in Frankrijk. Daarom is het niet verwonderlijk dat in dit deel van Noord-Dalmatië voornamelijk de typische Rhône variëteiten worden geteeld. De wijnen van Grenache, Syrah & Co bieden opmerkelijke kwaliteit en spelen op de internationale wijnmarkt een hele belangrijkere rol .Dat feit is zeker te danken aan de eerder heersende scepsis over wijnen uit Oost-en Zuidoost-Europa die langzaam maar zeker aan het verdwijnen is.

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 www.wijnuitkroatie.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »