Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Een Plavac van de grootste wijnmakerij in Zuid-Dalmatië.
Steeds meer Nederlander ontdekken de Plavac
Zuid Dalmatië, een gebied waar al sinds de Romeinen wijn wordt gemaakt, voornamelijk beplant met de beroemde Plavac Mali. Een druif die wordt gekoesterd in hooggelegen terrasvormige wijngaarden op de steile, zuidelijke hellingen die uitmonden in zee. Daar warmt hij zich in de zon en wordt tevens weer gekoeld door de Adriatische zeewinden. De wijn wordt geproduceerd door het wijnhuis Dubrovacki Podrumi, tevens de grootste in dit gebied, en is afkomstig van de wijngaarden van Konavle in Zuid-Dalmatië.
In tegenstelling tot de krachtpatsers die voornamelijk uit deze streek komen met soms meer dan 15% alcohol is deze plavac een fijnbesnaarde wijn, met een volle, maar toch zachte en fruitige smaak van rijp fruit, kersen, pruimen en kruiden en zachte tannines. Mooi harmonieus en lekker in balans.
Een kwaliteitswijn met uitgesproken kenmerken van de Plavac variëteit met een indrukwekkende robijnachtige kleur.
Bij een serveertemperatuur van rond de 17-18 ° C, drink je deze Plavac Dubrovnik bij gegrilde vis, lichte vleesgerechten en steaks.
Land | : | Kroatië |
Jaar | : | 2014 |
Druif | : | 100% Plavac |
Regio | : | Midden en Zuid Dalmatië |
Kwaliteitswijn | : | Kwalitetno |
Alcoholgehalte | : | 12% |
Smaak | : | droge, volle rode wijn |
Serveertip | : | 17-18°C |
Inhoud | : | 1l |