www.wijnuitkroatie.nl

  • 100% proefgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Levering binnen 24 - 48 uur
  • |
  • |
  • Registreren

Rode wijn

Rode wijn

Er zijn wijnliefhebbers die het liefst alleen rode wijn drinken uit Frankrijk, Italie, Spanje, Portugal, Chili of Zuid Afrika. Dat snappen wij best! Zeker tegenwoordig, want in welke supermarkt of wijnwinkel je ook komt, meestal loop je meteen tegen deze landen aan. Maar heb je wel eens gedacht aan Kroatische wijnen? Nee, vermoeden wij want die zal je namelijk in de supermarkt in Nederland nauwelijks treffen en zijn dus bij vrij veel mensen onbekend. Maar waarom zijn de wijnen uit Kroatië dan zo onbekend? Eigenlijk om een simpele reden:  Kroatië produceert nog te weinig wijn voor geheel Europa en is de oplage dus vrij klein. Dat maakt de wijnen die worden geëxporteerd bijzonder maar ook iets duurder dan wijnen uit de reguliere wijn producerende landen.  Onze wijn webshop is dan ook ideaal om jou kennis te laten maken met misschien wel de beste wijnen van de wereld.

Wij hanteren geen regels waarin we gaan opleggen dat je 'rode wijn drinkt bij vlees en witte wijn bij vis'. We geven overigens wel suggesties omdat smaken naar onze mening dan beter tot hun recht komen. Overigens verdwijnen deze regels langzamerhand en worden de drinkregels aangepast aan de wensen van deze tijd.

Niets is namelijk lekkerder dan een licht gekoelde rode Pinot Noir bij een stevig stukje Zwaardvis biefstuk. Dan noemen we meteen een blauwe druif met een cultstatus, de Pinot Noir. Een druif die zich niet zomaar in een hokje laat duwen. Je kunt er alle kanten mee op, maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent, want makkelijk is een Pinot Noir niet. Andere bekende druivenrassen, die meteen naar boven komen wanneer we over rode wijn praten, zijn o.a. Merlot, Cabernet Sauvignon, Plavac Mali, Postup, Dingac en Syrah(of Shiraz in de nieuwe wereld). Druiven die in heel Kroatië zijn aangeplant. Dit betekent overigens niet dat deze druiven overal dezelfde rode wijn opleveren. De een kiest voor klassiek, de ander voor de nieuwe wereld. Aan jou de keuze. Beter nog, proef ze allebei gewoon even, dan leer je de verschillen kennen.

Bij Wijnuitkroatie.nl  komen deze werelden samen. Natuurlijk hebben wij ook zo onze voorkeuren, want we hebben ze natuurlijk allemaal geproefd maar die gaan we zeker niet aan je opleggen. Wat wij graag willen, is dat je als wijnliefhebber je eigen wijn, smaak en voorkeuren ontdekt. Met veel plezier helpen we je daar een handje bij, door de mooiste en spannendste rode wijnen van Kroatië bij elkaar te brengen in onze online wijnwinkel. Allemaal eenvoudig te bestellen van achter je computer, mobiele telefoon of tablet. Vanaf €75 bezorgen wij al deze mooie rode wijnen gratis bij je thuis. Het enige dat je hoeft te doen is je mooiste rode wijn glazen oppoetsen. Proost!

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 www.wijnuitkroatie.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »